Learn O’Clock, comunitatea trainerilor interni preocupați de propria dezvoltare, sau mai simplu spus, comunitatea oamenilor frumoși, a avut aseară o nouă întâlnire în mansarda de la Lente Cafe pentru a discuta despre una dintre cele mai importante teme în training, tehnicile de debriefing.
Grupul nostru a început să crească atât numeric, ceea ce înseamnă mai multe experiențe relevante împărtășite, cât și ca nivel al discuțiilor.
Partea de debriefing este esențială pentru succesul oricărui training, întrucât în această etapă a învățării participanții înțeleg și analizează experiențele în care au fost implicați la curs și pot trage niște concluzii cu privire la ce anume vor aplica în real life.
Sunt de părere că fiecare trainer ar trebui să aibă o perspectivă ceva mai tehnică asupra debriefing-ului, să conștientizeze mai bine rolul fiecărui pas din această etapă. Spun asta pentru că, în cei 15 ani de experiență, am întâlnit destui traineri care fac partea asta de debriefing destul de rapid, ba unii chiar “după ureche”, fără a aplica o tehnică anume. E ca atunci când asculți o melodie la radio și o fredonezi cum te pricepi, fără însă a cunoaște portativul.
Câțiva dintre membrii grupului nostru sunt la început de drum în ce privește training-ul și mă bucur nespus că participă la aceste întâlniri, unde au ocazia să audă experiențe reale de la cursuri, putând astfel să învețe mai rapid și, zic eu, mai corect.
La cererea grupului, întâlnirile noastre se vor realiza la fiecare două săptămâni, nu o dată pe lună, ca până acum.
Astfel, următoarea întâlnire Learn O’Clock va avea loc pe 1 aprilie 2013, între 19:00-22:00, în mansarda Join Point de la Lente Cafe, str. Arcului 8, Sector 2. Vom discuta despre tehnici de predare în training.
Vrei să vii? Dacă ești trainer intern și vrei să ne împărtășești din experiența ta și/sau să înveți din a altora, trimite-mi un mail cu numele tău, al companiei în care lucrezi și numărul tău de telefon la adresa: gabriel [at] trainingroom.ro până pe 28 martie 2013 și ești înscris.
Poți citi câteva detalii în plus aici: http://www.trainingroom.ro/learnoclock/

Learn O'Clock 4

Learn O’Clock. Ediția a 4-a: Tehnici de debriefing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *